Натомість потенційні господарі мають перетворити будинки та навколишні землі на привабливі для туристів атракції, повідомляє Укрінформ з посиланням на Metro.co.uk.

Зокрема, на території переданих споруд слід відкрити готелі, ресторани, магазини, СПА, або ж вілли. На підтвердження своїх намірів потрібно надати план дій з перетворення об’єкта історичної спадщини на туристичний.

Зазначається, що таким чином в країні сподіваються врятувати приватні та адміністративні будівлі від руйнування. Йдеться про замки, старі школи, колишні монастирі, оборонні вежі, з яких відкриваються краєвиди на узбережжя. Серед них, наприклад, замок ХІ століття Кастелло ді Блера в Лаціо.

Крім того, така ініціатива має розвинути туризм далеко від популярних серед мандрівників районів, таких як Амальфі та Венеція.

Право власності на будівлю надаватиметься на дев'ять років, після чого контракт можна буде продовжити на такий же строк. Тим, хто надасть найбільш вдалі пропозиції, запропонують 50-річну оренду. Подати заявки можна до 26 червня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ