З таким закликом вона виступила в промові в Токіо за два дні до прибуття туди з відвідинами її батька, повідомляє Голос Америки.

«Сьогодні жінки становлять 13 відсотків інженерів і 24 відсотки професіоналів у комп’ютерних науках, тодія як у 1990 році їх було 35 відсотків», – сказала вона на Світовій асамблеї жінок.

Також Трамп зазначила, що такі країни, як Сполучені Штати і Японія, мусять продовжувати провідні реформи в наших країнх і надавати більші можливості жінкам.

Іванка Трамп виступила на форумі на запрошення прем’єр-міністра Сіндзо Абе. Проте, незважаючи на те, що Сіндзо Абе перебуває на посаді вже п’ять років, критики звинувачують його в тому, що він мало зробив для жінок. У Японії менше чотирьох відсотків жінок займають керівні посади в бізнесі, а в парламенті є лише 14 відсотків жінок-законодавців.

Абе розпочав програму Womenomics для притягнення більшої кількості жінок до праці. Це не проходить легко в країні, суспільство якої традиційно патріархальне.

Промова Іванки Трамп – це добрий спосіб наближення країни до Сполучених Штатів і для покращення її репутації у світі. Адже в багатьох країнах Японію і далі піддають критиці з приводу питання невідповідного ставлення японських солдатів до жінок на окупованих територіях під час Другої світової війни.

В центрі уваги відвідин президентом Трампом кількох азійських країн буде питання Північної Кореї, її ядерної і ракетної програм.

Розвідувальне агентство Південної Кореї повідомило, що КНДР, за всіма ознаками, готується провести нове ядерне випробування. Президент Трамп прибуде до Сеула у вівторок для зустрічі з президентом Мун Чже Іном, а наступного дня виступить з промовою до законодавців Національної асамблеї.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ