Відповідне рішення американський суд виніс у п'ятницю, повідомляє Bloomberg.

«Публічні заяви пані Трамп щодо активного та всеохоплюючого управління брендом приводять до обгрунтованого висновку, що відповідне взуття не могло бути випущене без її схвалення. У такій ситуації надання свідчень буде доцільним», - заявила суддя Катрін Форрест.

Італійська компанія Aquazzura подала позов проти компанії Іванки Трамп IT Collection LLC та виробника взуття Marc Fisher Holdings, заявляючи про незаконне копіювання їхньої моделі взуття «Wild Thing» при створенні моделі взуття Іванки Трамп «Hettie». Італійська компанія хоче, щоб Іванку Трамп опитали у справі. Водночас юристи Іванки Трамп посилалися на обмеженість часу та зайнятість, зважаючи на її роль у Білому Домі.

«Свідчення пані Трамп будуть непотрібним відволіканням та заважатимуть виконанню її обов'язків у Білому домі», - заявив юрист Даррен Сандерс.

У компанії з'ясували, що Іванка скопіювала дизайн своїх босоніжок Wild Thing вартістю майже 800 доларів. Ознаки плагіату в Aquazzura видно в моделі Hettie за 150 доларів, яка була випущена під власну марку Іванки Трамп.

                                                                                   Босоніжки Wild Thing від Aquazzura

                                                                             Босоніжки Hettie від Ivanka Trump Collection

У заяві, поданій до суду минулого тижня, Іванка стверджувала, що вже не займає посаду глави компанії IT Collection LLC, оскільки повністю концентрується на діяльності асистента президента США.

«Я не приймала участі в розробці концепції, дизайну та виробництва або продажу босоніжок Hettie», - заявила Іванка, додавши, що ці обов'язки лежать на виробнику Marc Fisher Holdings.

ІА "Вголос": НОВИНИ