Про це інформує УНІАН

Організаторами свята є виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради та клуб «Виноградарі Прикарпаття». Основною метою фестивалю є популяризація виноградарства на Прикарпатті.

Всім бажаючим розповідають про поширені сорти винограду, які добре плодоносять в регіоні, про культуру споживання вина, яке є ще і творчістю. На фестивалі діє виставка та дегустація столових сортів винограду, вирощених на Прикарпатті, представлені продукти бджільництва, проходять конкурси, майстер-класи та концерт. Крім того, проходять пізнавальні семінари на теми виноградарства і виноробства, на яких досвідчені фахівці діляться досвідом висадки, догляду, боротьби з шкідниками і хворобами винограду, секрети виноробства.

На фестивалі - 52 учасники з різних куточків України, представлено понад 20 сортів винограду і 25 видів вина. Сьогодні конкурсна комісія буде визначати власників кращого винограду в номінаціях «найважча гроно», «найкрасивіша гроно» і «найсмачніша гроно». Визначать також кращі сухі і напівсолодкі вина.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ