Відповідне рішення депутати прийняли у зв'язку з санкціонованим Печерським районним судом м. Києва обшуком помешкання заступника голови ВО «Свобода», екс-віце-прем‘єр-міністра України Олександра Сича, повідомляє прес-служба ВО  «Свобода».

«Проведений 12 жовтня 2015 року, у відповідності до рішення горезвісного Печерського районного суду м. Києва, обшук помешкання сім'ї Олександра Сича, виклик його особи на допит у Генеральну прокуратуру України, як і сам характер висунутої підозри в можливому незаконному використанні зброї, набувають ознак відвертого політичного цькування, принижують гідність та посягають на репутацію особистості, яка послуговується беззаперечним авторитетом серед мешканців краю.

Дивною, якщо не просто абсурдною, є і сама логіка правоохоронців: Олександра Сича, людину, яка з перших днів початку Революції Гідності була активним учасником столичного Майдану, пліч-о-пліч із мільйонами українців боролась проти режиму Януковича, допитуватимуть у справі про розстріл Героїв Небесної Сотні лише через те, що один із тележурналістів зазняв відчинене вікно на 11-му поверсі готелю  «Україна». Оскільки з цього вікна гіпотетично могли здійснюватись постріли, Олександр Сич, проживаючи на цьому ж поверсі готелю, міг, на думку слідства, бути причетним до розстрілів або ж володіти інформацією з приводу вчинених злочинів!», – відзначається у рішенні облради.

Депутати обласної ради звернулись також до усієї громади Прикарпаття стосовно надання належної оцінки подіям, що відбуваються в державі, скориставшись своїм конституційним правом на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року та місцевих організацій політичних партій, громадських організацій із закликом виявити солідарність у питанні забезпечення проведення чесних і прозорих виборів, неприпустимості використання управлінських механізмів до політичних опонентів.

ІА "Вголос": НОВИНИ