Одним із питань на порядку денному стало обрання керівника облради. Варто зазначити, що на цю посаду запропонували лише одну кандидатуру – голову фракції ВО «Свобода» Олександра Сича, передає місцеве видання «Фіртки». 

Перед початком голосування «свободівець» виступив перед колегами і коротко розповів автобіографію, перелічивши попередні посади. Він наголосив, що має великий управлінський досвід, та нагадав, що вже очолював облраду. Також Олександр Сич зазначив, що був народним депутатом і віце-прем’єр-міністром.

Відтак, за результатами таємного голосування, кандидатуру Олександра Сича підтримали 53 депутати. «Проти» проголосував 31 обранець.

Олександр Сич народився 16 липня 1964 року в селі Дерть Рокитнівського району Рівненської області — український політик правого спрямування.

Голова Івано-Франківської обласної ради від Всеукраїнського об'єднання «Свобода» (до жовтня 2012). Узгоджений кандидат від низки опозиційних сил (ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», «Фронт змін», «Громадянська позиція» та ін.) в окрузі №83 (м. Івано-Франківськ) на виборах до Верховної Ради України 2012 року.

Кандидат історичних наук, доцент кафедри державного управління Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Заступник голови Всеукраїнського об'єднання «Свобода» з питань ідеології, входить до Політвиконкому.

З 27 лютого по 2 грудня 2014 року був віце-прем'єр-міністром України.

ІА "Вголос": НОВИНИ