Глава "Нафтогазу України" Олексій Івченко критикує Юлію Тимошенко за відсутність патріотизму.

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи заяву Тимошенко, що тепер газові конфлікти між Україною і Росією будуть вирішуватися не в Стокгольмі, а в Москві.

"Те, що говорить пані Тимошенко, не є для мене абсолютним авторитетом. Воно базується виключно на "воплях і соплях" і лжепатріотизмі до держави Україна і українського народу", - сказав Івченко.

"Те, що кажу я, базується виключно на підписаних документах", - додав Івченко.

Він повідомив, що в останній газовій угоді взагалі не сказано, де буде відбуватися суд у разі його проведення.

"Якщо не визначено, де буде відбуватися суд, відповідно до українського законодавства, він буде проходити в країні-відповідачі. Якщо порушником буде українська сторона, то спір буде відбуватися в українському суді. Якщо порушником буде російська сторона – то спір буде відбуватися в російському суді", - зазначив Івченко.

"Якщо ж ми не домовимося, українська і російська сторона, то спір буде відбуватися у Стокгольмі. Це перший курс юридичного факультету університету!", - додав Івченко.

Він також розкритикував Тимошенко за те, що за часів її прем’єрства вона вимагала розірвати доповнення №4 до контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом".

"Давайте ще порекламуємо Тимошенко і скажемо, що вона як прем’єр починала і закінчувала наради вимогою розірвати додаток №4. Вона писала письмові доручення на моє ім'я та Плачкова, наймала юридичні компанії, ставила задачі Мінюсту по розриву додатку №4. А сьогодні вона махає на всіх прес-конференціях додатком №4 і каже, що які класні ті, хто його не розірвав, хоча сама цього вимагала", - сказав Івченко.

Ще один раз він торкнувся Тимошенко за її критику реекспорту газу, який здійснює "Нафтогаз".

"Що стосується експорту газу "Нафтогазом", то ви пам’ятаєте "воплі-соплі" цієї особи. Коли я прийшов, у нас був дефіцит газу 7 мільярдів. Але завдяки команді професіоналів ми закінчили 2005 рік з профіцитом газу", - сказав Івченко.

Він заявив, що "Нафтогаз" і далі буде виконувати "експортні контракти, які діють протягом п’яти років".

"Мені немає сенсу коментувати заяви пані Тимошенко, щоб підтримати її рейтинг, який критично падає", - повідомив також Івченко.

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ