Французькі правоохоронці повідомили Генпрокуратурі про готовність екстрадувати в Україну підозрюваного в шахрайстві в особливо великих розмірах, фіктивному замінуванні суду та підробці документів про свою смерть Дмитра Малиновського.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Франція повідомила Генпрокуратурі, що готові видати на наш запит у порядку екстрадиції міжнародного шахрая Дмитра Малиновського«, - повідомив співрозмовник агентства.

За його словами, найближчим часом мають бути узгоджені дата і канали передачі Малиновського. І вже приблизно за два-три тижні він постане перед українським слідством одразу в кількох органах досудового розслідування.

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року Малиновського затримали у Франції в регіоні Бургундія. Його підозрюють у міжнародному шахрайстві й відмиванні грошей. Під час обшуків у чоловіка виявили активи на 4,6 млн євро, враховуючи замок, а також вінтажний Rolls Royce Phantom і три роботи Сальвадора Далі.

Варто зазначити, що раніше Малиновський був визнаний мертвим рішенням суду на основі »документів", виданих в окупованому Луганську. Рішення про смерть українця ухвалила суддя Приморського райсуду Одеси Юлія Свячена.

Дружина підозрюваного стверджувала, ніби в листопаді 2014 року одержала урну з його прахом, свідоцтвом про смерть і квитанцією про сплату за ритуальні послуги, виданими в Луганську.

Читайте також: У Чорнобильській зоні затримали чотирьох екстремалів із Волині.

ІА "Вголос": НОВИНИ