Заголовкові ідіоти з невиліковними вадами зору та слуху — приблизно так Андрій Садовий уявляє собі своїх виборців. Інакше немає чим пояснити його серпневу піар-кампанію.

Лише за останні два тижні міський голова із командою примудрився пробити дно у цинізмі аж три рази. Спершу — політичною рекламою. Потім — «солідарністю із Білоруссю». А після того — ще й зверненням свого заступника до громади Львова, яке він записав, погойдуючись на надувному матраці у водах Хорватії.

Всі ці три епізоди однозначно заслуговують на увагу львів’ян. Адже просто таки бездоганно демонструють всю суть поки що чинної влади Львова.

Епізод 1. Валютний

З початку місяця на білбордах у Львові, у соцмережах і ЗМІ з’явились реклама партії «Самопоміч» із гаслом «Підтримуй своїх!» При чому відразу у декількох варіантах: «Підтримуй своїх МЕДИКІВ!», «Підтримуй своїх ВОЛОНТЕРІВ!», «Підтримуй своїх ВЧИТЕЛІВ!», «Підтримуй своїх ЗАХИСНИКІВ!» тощо.

Очевидно, це мало би спонукати львів’ян подумати, що і медики, і вчителі, і волонтери, і ветерани війни (усі, без сумніву, найбільш шановані сьогодні верстви населення) — за Садового та його партію. А відповідно — додати останнім рейтингу, переконавши, що як міський голова особисто, так і його вся команда постійно турбуються про медицину, освіту та армію, які є найбільш важливими для більшості виборців.

Від початку карантину і до сьогодні не медики, не вчителі, не ветерани із волонтерами, а міський голова зі своїми заступниками брали з бюджету Львова космічні премії
Можливо, така кампанія і спрацювала би. Наприклад в Хмельницьому, де за останні 4 роки міський голова видав учасникам бойових дій 150 квартир. Або в Івано-Франківську, де міський голова, його заступники та весь апарат виконавчого комітету ще в перший місяць пандемії віддали зарплату на закупівлю коронавірусних тестів й апаратів ШВЛ у місцеві лікарні. Проте точно не у Львові і не з Андрієм Садовим. Бо від початку карантину і до сьогодні не медики, не вчителі, не ветерани із волонтерами, а міський голова зі своїми заступниками брали з бюджету Львова космічні премії. При чому чим далі — тим більшими сумами. А в останній місяць — взагалі із рекордом!

Так, наприклад, заступниця Садового з питань ЖКГ за червень отримала…224 тисячі гривень! З них 100 тисяч гривень склали відразу дві премії і ще майже 93 тисячі гривень — «допомога на оздоровлення».

У попередні місяці цього року цій же заступниці виплатили:

  • у січні -154 тисячі гривень,
  • у лютому – 90 тисяч гривень,
  • у березні – 93 тисячі гривень,
  • у квітні – 98 тисяч гривень,
  • у травні– 84 тисячі гривень,
  • у червні — 89 тисяч гривень.
Загалом за перші сім місяців року — 832 тисячі гривень!

А тепер давайте подивимось, яку зарплату отримує міський голова Києва і його підлеглі.

Найбільша сума у відомості за червень — 61 тисяча гривень у заступника Віталія Кличка В’ячеслава Непопа. Рівно у 4 РАЗИ МЕНШЕ, ніж в заступниці Садового! І це, зверніть увагу, також із «допомогою на оздоровлення» — вона у мерії Києва в 3 РАЗИ МЕНША, ніж в мерії Львова!

 

Тут доречно буде нагадати, що виплачувати допомогу медикам, які захворіли на коронавірус, Садовий місяць тому відмовився. Бо в бюджеті, мовляв, «не вистачає коштів»…

 

Втім, заради правди треба зазначити, що після того, як уся ця інформація стала публічною й отримала широкий розголос, Садовий таки вирішив відмовитись від премій. Принаймні – написав про це на своїх сайтах. Акурат за два місяці до чергових місцевих виборів. Якраз після того, як уже видав собі і підлеглим мільйони...

 

І зауважте, до речі, про «матеріальну допомогу» завбільшки 100 тисяч гривень, яку регулярно отримує Садовий із заступниками, а також про «допомогу на оздоровлення» того самого розміру –  мер не згадав. Зовсім випадково забув...Або так і було задумано від початку, щоби популістичної обіцянки «позбутися премій» чиновники на своїх кишенях так і не відчули.

Епізод 2. Патріотичний

Будучи політиком хитрим і вже достатньо досвідченим, Садовий вирішив «заговорити» увесь цей скандал. І влаштував собі піар-акцію відразу із міжнародним масштабом.

На тлі велелюдних протестів у Білорусі, які в українців отримали однозначну підтримку, Садовий вивісив на будівлі мерії білоруський національний прапор. Зробив це єдиним в усій Україні. І, звісно, розтиражував усе у своїх ЗМІ.

Підхопила цю хвилю піару і Катерина Кіт-Садова, дружина мера. Вона уже звикло засипала соцмережі своїми слізними дописами, розповівши зокрема, як їй «болить, коли когось б’ють, забивають і відбирають право на свободу та гідність».

 

Історія знову-таки розрахована на ідіотів. Бо ж всі притомні пам’ятають в деталях, як Садовий із дружиною тішились, коли московити знущалися з українців.

У грудні 2013-го, наприклад. Тоді озброєний до зубів «Беркут» саме побив по-звірячому близько сотні українських студентів. А Андрій Садовий у цей час в інтерв’ю «Русскаму рєпартьору» називав Путіна сильним патріотичним керівником і помічав у ньому «божу ласку».

Чи у лютому 2014-го. Тоді Україна саме ховала Небесну Сотню. А Андрій Садовий у цей час організовував акцію «Львоф гаваріт па рускі».

Чи в березні 2014-го. Тоді майданівці вже готувалися захищати кордони держави. А Андрій Садовий із балкону львівської Ратуші оголошував капітуляцію, закликав українців визнати поразку, адже йому, мовляв, «не соромно програвати набагато сильнішому ворогу».

Коли добровольців вбивали сотнями, Садовий разом із соратником Путіна, московським олігархом Фрідманом влаштовував у Львові танці на крові
Чи у червні 2014-го. Тоді на Донбасі тривали запеклі бої. Добровольців вбивали сотнями. А Андрій Садовий разом із соратником Путіна, московським олігархом Михайлом Фрідманом влаштовував у Львові танці на крові — музичний фестиваль «Альфа Джаз Фест».

Андрій Садовий та Михайло Фрідман

Чи у вересні 2014-го. Коли саме сталася Іловайська трагедія. Коли сотні українських захисників повертались додому у трунах. А дружина Андрія Садового в цей час закликала українців перестати проклинати Путіна і почати молитися за його навернення. Радила робити над собою зусилля — терпіти і прощати, адже, мовляв, у боротьбі немає сторони-переможця і сторони-переможеного.

Чи у всі наступні роки, коли Садовий абсолютно відкрито розвивав у Львові московську мову, московську культуру і співпрацював із московськими олігархами (про аферу із Чуркіним всі притомні також не забули). Коли він на догоду полякам  жодного разу не вивісив на львівській Ратуші червоно-чорного прапора українських націоналістів. Того самого, з яким стояв Майдан і під яким сьомий рік поспіль на фронті воюють наші захисники.

 

Епізод 3. Сам по собі унікально ідіотичний

Якщо ви раптом подумали, що фарисейству Садового колись та прийде кінець – то помилилися. Бо за 15 років при владі він встиг виховати собі не менш вправну заміну. Один із таких – заступник міського голови з фінансових питань Геннадій Васьків.

Цими вихідними, гойдаючись на хвилях Адріатичного моря в Хорватії, він вирішив  «подумати про стратегічні речі» і врешті пояснити «тугуватим» львів’янам, чого їм не вистачає для повного щастя.

Рецепт простий: потрібно всього лиш четвертий раз вибрати мером Садового. А ще – не зменшувати понад мільйонні зарплати його заступникам
Як з’ясувалося — рецепт простий. Потрібно всього лиш четвертий раз вибрати мером Андрія Садового. А ще – не зменшувати понад мільйонні зарплати його заступникам. Інакше, мовляв, з містом станеться катастрофа і чиновники почнуть красти!!!

Це, аби ви розуміли, той самий заступник мера, якому Садовий під час карантину виписав з бюджету Львова 100 тисяч гривень матеріальної допомоги. Той самий «малозабезпечений», який цьогоріч задекларував 10 мільйонів гривень готівкою.

 

Той самий чиновник, який після сварки із ветеранами під час засідання виконавчого комітету домалював собі на обличчі «опіки» від гуаші (!!!) у косметичному салоні своєї ж дружини.

Спеціально для пана Васьківа нагадуємо список чиновників Садового, які лише впродовж останніх декількох років, отримуючи космічні зарплати з міського бюджету, погоріли на хабарях:

Висновок із цієї чергової історії з відвертим запахом лайна доволі простий: якщо серед українського політикуму пошукати схожі приклади такого барижного фарисейства, то аналогів знайдеться не так вже й багато. Цілком навіть можливо, що Садовий і його поплічники тут мають повний ексклюзив.

Яна Федюра, «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ