Крадіжка була здійснена 16 чи 17 травня, пише УНН із посиланням на правоохоронців. Повідомляється, що крадії зламали замок на вхідних дверях помешкання нардепа у Бердянську та винесли звідти гроші на загальну суму понад 200 тисяч доларів.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 ККУ – крадіжка.

Як відомо, Олександр Пономарьов входить до складу депутатської групи «Воля народу» та є головою підкомітету з питань автомобільних доріг та дорожнього господарства комітету Верховної Ради України з питань транспорту.

18 травня Генеральний прокурор України вніс на розгляд ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова. Підставою для подання клопотання стало обвинувачення у тому, що нардеп вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 171 КК України — незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку зі своєю професійною діяльністю, а так само умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності (йдеться про події 7 лютого у стінах ВРУ, коли нардеп запевняв журналістів, що «не сяде»).

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ