Про це BBC повідомило поінформоване джерело.

Загальна кількість врятованих дітей сягнула восьми. У печері залишаються ще четверо підлітків і тренер.

Нагадаємо, наприкінці червня дванадцять футболістів-підлітків юнацької футбольної команди «Академія диких кабанів» і її тренер загубилися в печері Кхао Луанг в провінції Чіанграй на півночі Таїланду. Хлопці пішли на прогулянку серед скель, але їх подорож перервала злива. Саме негода і вода, що залила печеру, завадили їм вчасно вийти на світло.

2 липня рятувальники знайшли підлітків і їхнього тренера, які загубились у печері Кхао Луанг на півночі Таїладу. Їхні пошуки тривали дев'ять днів – дітей розшукували тайські дайвери і міжнародні фахівці. А біля входу в печеру чекали і молилися батьки.

Участь у рятувальній операції також брав український дайвер Всеволод Коробов. Він пройшов найскладнішу трикілометрову ділянку в затопленій печері.

Кореспондент ВВС Джонатан Гед повідомляє з місця подій, що рятувальну операцію проводять під жорстким контролем військового уряду країни.

Пауза в сезонних дощах, яка триває вже кілька днів, дозволила рятувальникам почати евакуацію на кілька годин раніше, ніж планувалося, і в неділю рятувальна операція проходила на диво швидко.

ІА "Вголос": НОВИНИ