Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Житель Російської Федерації прийшов до контрольно-пропускного пункту «Стариця» в Харківській області пішки.

Інформацію дільничному інспектору відділу «Стариця» Харківського загону про те, що з РФ в Україну рухається підозріла особистість, передав місцевий житель. Прикордонний наряд зробив перевірку території і виявив порушника.

Ним виявився мешканець Російської Федерації, який після затримання, звернувся до прикордонного наряду разом із заявою про отримання статусу біженця на території України.

«Затриманий відразу ж звернувся до прикордонного наряду разом із заявою про отримання статусу біженця на території України. Але перш, ніж розглядати прохання, прикордонники встановили, що він потребує невідкладної медичної допомоги», – розповіли в прес -службі ДПСУ.

Горе-мандрівник отримав обмороження верхніх та нижніх кінцівок. Прикордонники викликали для нього медиків, які після огляду, забрали росіянина в лікарню, де він перебуває на стаціонарному лікуванні під охороною. Порушника доставили в лікарню в супроводі військовослужбовців відділу прикордонної служби.

За фактом звернення «мандрівника» отриманням статусу біженця займатиметься Головне управління Державної міграційної служби України в Харківській області.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ