Про це він пише у своєму Facebook.

Міністр запевняє, що жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ або інших органів не отримував:

 «Виявляється, що вже є ухвала суду про перевірку податковою. Незаконна, до речі, ухвала суду, як і звернення представника прокуратури до суду по таку ухвалу. Про це, між іншим, не могли не знати як представники ГПУ, так і слідчий суддя, який виносив ухвалу. Цікаво, що суддя не лише виніс таку ухвалу, а ще й УВАГА! заборонив її оскаржувати. Залишається лише сподіватися, що такі дії суду отримують гідну оцінку під час оскарження. Цікаво, що перевіряти хочуть період з 1998 по 2016 рік. Це теж, м’яко кажучи, не зовсім узгоджується з нормами податкового кодексу України про обмеження на строк проведення податкових перевірок».

Разом з тим, урядовець вважає, що сьогодні суспільство намагаються ввести в оману, повідомляючи про порушення ним закону. За словами посадовця, до часу, проведеного на держслужбі (2010-2014 рр), він довго працював у приватному секторі і сплачував податки регулярно.

«Відпустку переривати через цей інцидент не збираюся. Робота в міністерстві, коли кожен день стикаєшся з колосальним супротивом системи, виснажує. Попереду дуже активний вересень і дуже багато роботи. Для цього будуть потрібні сили», - додав Данилюк.

Як уже писав Вголос, Генеральна прокуратура підозрює міністра фінансів Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків і зборів (ч.1 ст.212 Кримінального кодексу). 

За даними ГПУ, Данилюк, очоливши в 2010-2014 роках координаційний центр з впровадження економічних реформ при Адміністрації Президента Віктора Януковича, придбав житловий будинок площею 290 кв. м вартістю в 2 млн гривень, а також автомобіль BMW Х5. Крім того, в 2014 році Данилюк зробив доплату в розмірі 519,6 тис. гривень на рахунок в Укрсоцбанку. Разом з тим, відповідно до податкової інформації про доходи, за 2010-2014 роки Данилюк отримав дохід на суму 556,1 тис. гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ