Про це повідомляє AFR.

Зазначається, що рятувальники успішно підняли на поверхню вже щонайменше шістьох хлопчиків із групи, що разом з футбольним тренером опинилися у пастці у печері в Таїланді два тижні тому. 

Рятувальна операція почалася у неділю зранку - на такий небезпечний крок пішли через ризик можливого затоплення місця, де опинилися 12 підлітків і один дорослий.

Дітей виводять з печери групами, наразі незрозуміло, скільки триватиме операція. Перед тим їх навчили користуватися обладнанням для дайвінгу, однак у хлопчиків немає ніякого досвіду.

Рятувальники очікують, що в найкращому випадку діти виберуться з печери до 21 години за місцевим часом (17:00 за Києвом). Після того вони одразу поїдуть на обстеження. Передають, що поруч із лікарнею неподалік вже з'явилися перші карети швидкої.

В операції беруть участь 13 іноземних дайверів та п'ятеро тайських, також серед рятувальників - п'ятеро «морських котиків».

Спочатку допускали, що група може провести там кілька місяців. Однак зранку в неділю керівник рятувальної місії Наронгсак Оссатанакорн заявив, що умови ідеальні для евакуації.  За його словами, лікар оглянув дітей та констатував, що вони «в хорошій фізичній та психічній формі».

Самі ж хлопчики та їхні родини погодилися з тим, аби якомога швидше вивести групу, оскільки рятувальники бояться, що скоро можуть початися мусонні дощі, які затоплять вузькі тунелі в печері.

Операція з порятунку дітей та тренера, заблокованих у печері в Таїланді.

 

Відео рятувальної операції в Таїланді.

Нагадаємо, що напередодні засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск запропонував уряду Таїланду допомогу в порятунку дитячої футбольної команди з печери.

ІА "Вголос": НОВИНИ