Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Кров польських євреїв плаче із землі, і жоден закон не змусить її замовкнути. Уряд Польщі скасував мій візит, тому що я згадав про злочини її народу. Для мене це велика честь», – вказав Беннетт.

Як повідомляє «Polskie Radio», раніше інформація про візит міністра Беннета до Польщі з'явилася в ізраїльських ЗМІ. Однак в уряді Польщі не підтвердили цю інформацію.

«Нафталі Беннет не приїжджає в Польщу в найближчі дні, я не можу підтвердити інформацію про його прибуття. За ініціативою прем'єр-міністра Матеуша Моравецького ніяких дій зроблено не було», – сказала речниця уряду.

Зазначимо, що Нафталі Беннет – один з найвпливовіших політиків в Ізраїлі. Він є головою партії «Єврейський дім», яка входить в релігійну коаліцію.

Як відомо, 26 січня Сейм Польщі ухвалив закон про зміни до закону про Інститут національної пам’яті. Законопроект складається з двох частин.

Відповідно до першої, до відповідальності притягуватимуть усіх, хто заперечує, підтримує або пропагує злочинні, на думку поляків, дії ОУН та УПА. Закон стосується визначення «злочинів» українських націоналістів та українських організацій, які «співпрацювали з Третім рейхом».

У другій групі змін йдеться про кримінальну відповідальність осіб, які очорнюють роль Польщі в Другій світовій війні, скажімо, пишуть про «польські табори смерті».

Уже повідомлялося, що МЗС України, реагуючи на цей закон, заявило, що «глибоко стурбоване» фактом ухвалення Сеймом Польщі цього закону і попросило не зображати українців винятково як «злочинних націоналістів» та «колаборантів третього рейху».

ІА "Вголос": НОВИНИ