Про це в інтерв'ю "Вголосу" заявив Голова ОУН Богдан Червак.

"Я, український націоналіст, абсолютно підтримав би такий закон в українському варіанті, якби він був внесений до Верховної Ради. Держава Ізраїль усідомлює: у цьому складному і глобалізованому світі вона може зберегтися лише як держава національна, держава ізраїльського народу. Разом з тим, у цьому законі наголошено, що лише ізраїльський народ може формувати цю державу. На мою думку, це дуже важливо, бо йдеться про власне обличчя цієї держави, а воно формується як національне обличчя.

Для України це великий урок. Це приклад того, коли ми мали би не те що наслідувати, а усвідомити, наскільки важливо закласти національний чинник як пріоритетний у розбудові та утвердженні української державності. Тому я підтримую цей закон, я мрію про те, що аналогічний закон схвалить ВРУ - і тоді у нас будуть виставлені пріоритети, ми знатимемо, яку державу будуємо, куди в цьому світі прямуємо і чого хочемо.

Ізраїль показує нам, як треба захищати свої національні інтереси у внутрішній і зовнішній політиці. У внутрішній вони ухвалюють закони, які, на мою думку, зміцнюватимуть ізраїльську державність і формуватимуть її за національним принципом, що теж важливо. У зовнішній політиці вони проголошують, що нічого дрібного і неважливого не існує, коли мова йде про міжнародні відносини. Будь-які спроби чужинців, які ставлять під сумнів їхню ідентичність і правильність їхньої державної політики, вони різко критикують і блокують. Це ми нещодавно побачили на прикладі змін до польського закону про інститут нацпам’яті", - зазначив Червак.

Більше на цю тему читайте у статті: Половина країни – хохли й малороси. Чи допоможе нам досвід євреїв?

 

ІА "Вголос": НОВИНИ