Відео опублікувала в четвер, 10 травня, прес-служба Армії оборони Ізраїлю, передає сайт enigma.club.

На кадрах, знятих з камери самої ракети, можна помітити групу з трьох осіб, які стоять неподалік від «Панциря». При зближенні ракети зображення пропадає – це означає, що ціль вражена. Таким чином, в цьому разі російський «Панцир» навіть не бачив підльоту ракети, не кажучи про перехоплення – головне завдання зенітного комплексу.

Варто зазначити, що Spike NLOS для атаки цілей за межами прямої видимості використовує стороннє цілевказування. Ціль може вказати БПЛА або коректувальник вогню з району, де вона розташована. Далі ракету дистанційно наводить оператор. Саме в останньому випадку використовується вбудована відеосистема. У мережі бурхливо обговорюють відео. Хтось вважає, що Панцир в момент удару перезаряджався, тому не міг відповісти. Інші визнають, що сирійці просто «прогавили».

У заголовку відео зазначено, що знищена система SA22. Так НАТО називає «Панцир-С1». Це перша підтверджена втрата цього ЗРК в Сирії. Башар Асад втратив 13-15 мільйонів доларів – стільки коштує один такий комплекс.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ