Це вже третій позов про присипці на основі тальку, програний компанією. У двох попередніх випадках суд Сент-Луїса зобов'язав Johnson & Johnson виплатити в загальній сумі $ 127 млн, повідомляє «Forumdaily».

Johnson & Johnson наполягає, що використання продукту абсолютно безпечно, твердження про те, що тальк викликає рак, нічим не підтверджені, і має намір оскаржувати ці рішення.

Понад півтори тисячі жінок вже подали позови проти виробника присипки, і юристи вивчають ще тисячі потенційних позовів, в основному, спровокованих першими вердиктами.

Більшість позовів було подано в Сент-Луїсі, ще близько 300 - в Лос-Анджелесі, і 200 - в Нью-Джерсі, передає Блумберг.

У той же час суд штату Нью-Джерсі в минулому місяці відхилив 2 аналогічні позови про присипці, визнавши їх наукове обгрунтування недостатнім.

Більшість дослідників не знайшли зв'язку між присипкою і раком яєчників, пише агентство «Ассошіейтед пресс».

Однак юридична компанія Onder of the Onder, яка представляла позивачів у всіх 3 випадках в Сент-Луїсі, цитує інші дослідження, які почали пов'язувати використання тальку і рак яєчників ще в 70-ті роки минулого століття.

Згідно з цими роботами, у жінок, які регулярно і протягом тривалого часу використовують тальк в області геніталій, ризик розвитку раку яєчників зростає на 40%.

ForumDaily раніше писав, що якщо ви купували якусь продукцію Johnson's Bedtime Bath з 1 липня 2010 року по 31 серпня 2016 року, ви могли б отримати до $ 30.

ІА "Вголос": НОВИНИ