Кабмін і МОЗ вивчать документ про відсторонення очільниці Міністерства охорони здоров'я Уляни Супрун на можливість оскарження цього рішення.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Вадим Денисенко, передає РБК-Україна.

«Наскільки я розумію, зараз юридичне управління та МОЗ мають отримати цей документ. Після цього ми зрозуміємо, які юридичні дії далі буде робити Кабінет Міністрів і Міністерство охорони здоров’я. Поки що ми бачили в ЗМІ, що є таке рішення. Ми не бачили на руках документа. Не готовий говорити про юридичні наслідки: чи можна оскаржити чи не можна», — зазначив Денисенко.

Народний депутат наголосив, що до Уляни Супрун не було претензій як до виконувачки обов’язки міністра охорони здоров’я, та зазначив, що це була кампанія проти неї.

«Це була безумовна спрямована кампанія проти неї. Ця кампанія пов’язана з тими величезними коштами, які виділяє держава на медичну галузь. Уряд буде робити все залежне для того, щоб медична реформа тривала. Гадаю, що буде йти боротьба за те, щоб Уляна Супрун залишилась у своєму кріслі», — резюмував Вадим Денисенко.

Як писав “Вголос”, 5 лютого суд заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф зазначила, що таке рішення суду може негативно вплинути на проведення медреформи в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ