Як повідомляє УНІАН, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду.

«Вони (росіяни – ред.) нам відкрили, ми за принципом взаємності робимо те саме. І протокольне рішення – гарантувати безпеку транзитних вантажів. Прийнято», – сказав Арсеній Яценюк.

Присутній на засіданні міністр інфраструктури Андрій Пивоварський нагадав, що транзит було обмежено через бар'єри, які створила Росія українським вантажним потокам.

«Однак транзит не має обмежень і кордонів... Мінтранс РФ звернувся до нас офіційно з пропозицією зняти всі обмеження, які мінтранс РФ ввів проти українських вантажівок. Ми готові повернути дію тимчасових дозволів, та з 00:00 25 лютого повернути на територію України транзит, який останні 10 днів було фактично заблоковано», – сказав Пивоварський.

Нагадаємо, 11 лютого громадські активісти в 10 областях України почали безстрокову акцію з недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації.

У відповідь на дії активістів 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок по своїй території. Своєю чергою, Кабінет Міністрів України 15 лютого вжив дзеркальних заходів і тимчасово призупинив дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в Російській Федерації.

Пізніше сторони почали переговори щодо розв'язання ситуації, що склалася. Так, 16 лютого Україна і Російська Федерація домовилися тимчасово, на період з 16 лютого до 25 лютого 2016 року включно, відновити переміщення заблокованих вантажівок по території обох країн.

ІА "Вголос": НОВИНИ