Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, – передає Еспресо.TV.

Говорячи про трагедію в одеському дитячому таборі «Вікторія», він зауважив, що до смерті дітей призвели «халатність, безпорадність, безгосподарність та байдужість».

«Коли ми вводимо мораторій на перевірки, це не привід для зловживань, щоб гратися з такими серйозними речами, як безпека, життя і здоров'я людей. Тому сьогодні ми приймемо рішення і дамо право контролюючим органам перевіряти такі об'єкти, особливо там, де діти, люди похилого віку», – наголосив Гройсман.

Нагадаємо, нещодавно в Одесі сталася трагедія: троє дітей загинули унаслідок пожежі в муніципальному дитячому таборі «Вікторія».

Як уже писав «Вголос», в Одесі вранці почалася сесія міської ради. Під адмінбудівлею розгорнувся протест. Мерія оточена кордоном правоохоронців. Близько тисячі містян вимагають відставки мера Геннадія Труханова та розпуску міськради. 

Тривають сутички, бійки, пускають сльозогінний газ. Люди скандують: «Труханова-собаку повісим на гілляку!» та «Труханов, геть!» Поліції і нацгвардії стягнули дуже багато, такого в Одесі ще не було. По периметру десь за 2 квартали від мерії поперекривали деякі вулиці для проїзду машин.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ