Відповідне рішення уряд ухвалив 14 березня на засіданні, передає «112-Україна».

Так, розмір щомісячної виплати готівкових коштів протягом двох місяців з дня набрання чинності постанови затверджують обласні та Київська міська державна адміністрація. Їх розмір визначається шляхом множення середньої вартості проїзду в міському комунальному транспорті на 30 поїздок.

Для осіб, які мають право на кілька пільг, призначається щомісячна готівкова виплата найбільшої з них. Розмір таких виплат не враховується при розрахунку загального доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги.

Для осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду на міжміських маршрутах, розмір виплат збільшується на 20%.

Для осіб з інвалідністю 1-ї, 2-ї групи та дітей з інвалідністю, які навчаються у вищих навчальних закладах, закладах загальної середньої та професійної освіти, розмір виплати подвоюється.

Зазначимо, що монетизація пільг – це заміна натуральних пільг грошовими компенсаціями. Тобто люди замість безкоштовних послуг отримують гроші, якими розплачуються за отримані послуги.

Як писав «Вголос», 2018 рік може стати останнім, коли програма субсидій працюватиме в звичному вигляді. У Кабміні заявили про поетапне введення монетизації. З першого січня – на рівні постачальників, а після другого етапу – на рівні простих споживачів. Тобто субсидії виплачуватимуть грошима.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ