Кабмін 30 серпня підтвердив своє попереднє рішення про створення базового Інституту сухопутних військ на базі Львівського військового інституту імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету "Львівська політехніка". Про це повідомила прес-служба Кабміну.

30 серпня на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято остаточне рішення щодо створення єдиного військового навчального закладу для підготовки фахівців Сухопутних військ Збройних Сил України, яке не суперечить рішенню Президента України - Верховного Головнокомандувача ЗС України Віктора Ющенка. Відповідно до рішення Уряду ним визнано Львівський військовий інститут імені гетьмана Петра Сагайдачного Національного університету "Львівська політехніка", - сказано у повідомленні.

Водночас, з урахуванням численних вимог та побажань громадськості міста Одеса на базі Одеського інституту Сухопутних військ після завершення навчання в ньому курсантів 4-5 курсів буде створений Військовий інститут Одеського Національного технічного університету. У новоствореному навчальному закладі здійснюватиметься підготовка офіцерів запасу всього південного регіону, післядипломна (курсова) та мовна підготовка військовослужбовців Збройних Сил України. До складу цього інституту буде також включена філія Наукового центру бойового застосування Сухопутних військ ЗС України. Крім того, на території військового інституту функціонуватимуть Центр адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку і членів їх сімей, а також Одеський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Це рішення дозволить зберегти значний науково-педагогічний потенціал та навчально-матеріальну базу Одеського інституту Сухопутних військ, - зазначено у повідомленні.

Як повідомляло агентство, робоча група Кабміна, яка вивчала питання розташування базового вищого військового навчального закладу (ВВНЗу) сухопутних військ, рекомендувала не переводити Інститут сухопутних військ з Одеси до Львова, а інтегрувати його в Одеський Національний політехнічний університет.

Робоча група була створена Кабміном з метою розгляду звернення керівництва Одеської області і міста Одеси, в якому висловлюється прохання відмінити постанову уряду від 26 травня 2005 р, відповідно до якої Львівський військовий інститут офіційно стає базовим військовим навчальним закладом із підготовки військовослужбовців сухопутних військ в Україні, а Одеський інститут Сухопутних військ ліквідовується.

Згідно із постановою Кабінету міністрів № 381 від 26 травня 2005 р, Львівський військовий інститут офіційно став базовим військовим навчальним закладом із підготовки військовослужбовців сухопутних військ в Україні.

27 серпня презедент Віктор Ющенко заявив, що підтримав позицію Міноборони щодо створення цього інституту саме у Львові і попросив уряд припинити дискусію навколо питання базування Інститут сухопутних військ.

Прес тайм


ІА "Вголос": НОВИНИ