Відповідний урядовий законопроект №8543 «Про криміналізацію контрабанди товарів» зареєстрований у Верховній Раді у вівторок, 3 липня, про це інформує агенція «Інтерфакс-Україна».

При цьому, за контрабанду товарів у великих розмірах Кабмін пропонує карати позбавленням волі на 15-20 років із конфіскацією майна. Згідно із законопроектом, якщо зазначені правопорушення будуть вчинені організованою групою або контрабанда буде в особливо великих розмірах, винним загрожуватиме позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Законопроект визначає контрабанду товарів у значних розмірах, якщо її вартість в 500 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, у великих розмірах – якщо вартість у 2 тисячі і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум, в особливо великих розмірах - якщо її вартість в 5 тисяч і більше разів перевищує такий мінімум.

Злочини, пов'язані із вчиненням контрабанди, будуть підслідні Національній поліції або слідчим органам, що здійснюють контроль над дотриманням податкового законодавства, що розпочали досудове розслідування.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ