Про це пише прес-служба уряду.

Володимир Гройсман вважає, що це виважене та справедливе рішення.

«Я вважаю, що зарплати мають бути достойні, премії мають бути достойні, щоб люди не займалися корупцією. Але щодо жадібності та надмірності, фантастичних якихось цифр, які планується чи пропонується виплачувати, я такого підтримувати не можу», - сказав очільник уряду.

Він зазначив, що в державних компаніях мають платити добре, але не надмірно, оскільки служити державі - це вже привілей.

«Тому я вважаю, що в цьому питанні слід поставити крапку. Я поважаю корпоративне управління, прозорість наглядових рад. Але прошу поважати, у тому числі, український народ. Сприймати реальність, а не жити в захмарних цифрах та історіях», - зазначив Гройсман.

Прем'єр попросив підтримати заборону виплати бонусів та винагород і доручив Міністерству економічного розвитку виписати це рішення у відповідності до «кращих практик  корпоративного управління і визначити ті стелі, за які нікому не дозволено вистрибувати».

«Завдання всіх держкомпаній - це захищати свою країну, підвищувати економіку і робити свою справу не тільки за гроші, а по совісті і з чистим, відкритим серцем», - додав він.

Присутні одноголосно підтримали цю ініціативу, після чого Гройсман доручив якнайшвидше оформити рішення і за 3 дні подати йому документ на підпис.

ІА "Вголос": НОВИНИ