Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Так, уряд схвалив пакет з 9 проектів законодавчих змін, що дозволить скоротити кількість контактів органів контролю і бізнесу та суттєво зменшити корупційні ризики.

Зокрема, уряд схвалив введення публічної інтегрованої бази перевірок, а саме Порядок функціонування інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю). Це зробить діяльність контролюючих органів більш прозорою, прогнозованою та підзвітною. Відтепер органи державного нагляду (контролю) зобов'язані не пізніше 15 жовтня внести відомості про заплановані заходи державного нагляду (контролю), а 17 жовтня система автоматично оприлюднює проект плану комплексних заходів державного нагляду (контролю).

Також Кабмін схвалив методику, за допомогою якої органи контролю зможуть визначати допустиму частоту перевірок бізнесу, а також порядок проведення планових перевірок.

«Ми очікуємо, що ці рішення дозволять скоротити кількість контактів органів контролю і бізнесу на 15-30%, а нова методика дозволить перейти до системи перевірок бізнесу, заснованої на менеджменті ризиків», - пояснив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ