Правляча у Польщі правоконсервативна коаліція не має наміру виводити країну з ЄС. Такого штибу плітки розповсюджує опозиція з пропагандистських мотивів.

Ярослав Качинський розповів у інтерв'ю Polsat News, що правляча у Польщі правоконсервативна коаліція не має наміру виводити країну з ЄС. Такі плітки розповсюджує опозиція з пропагандистською метою.

“Ми як були проєвропейськими, тобто підтримували членство в ЄС, такими залишаємося й зараз”, — заявив Качинський, додаючи, що в цьому питанні PiS не змінив своєї думки.

Він наголосив, що цю тему постійно використовує опозиція з пропагандистською метою.

Качинський підкреслив, що подання генпрокурора Польщі — міністра юстиції країни Збігнєва Зьобро до Конституційного суду країни про визнання неконституційним положення в угоді ЄС щодо можливості національних судів звертатися з питаннями до Європейського суду не вважає антиєвропейською дією чи кроком у напрямку Polexit.

За його словами, це є виконанням генпрокурором країни своїх повноважень. Лідер PiS додав, що такого штибу питання неодноразово розглядав і німецький Конституційний суд.

ІА "Вголос": НОВИНИ