На близько 700 посад, створення яких передбачено у Державному бюро розслідувань, заяви подали вже понад 5 тисяч претендентів.

Про це розповів очільник ДБР Роман Труба в ефірі програми «Нині вже» на Громадському. 

«З цього приводу я хотів би навести кілька цифр, що насправді є широке бачення і широке бажання прийняти участь у конкурсі від кандидатів. Так подалось на 700 посад біля 5  тисяч осіб, це надзвичайно велика кількість», — сказав Труба.

Він додав, що чинними працівниками ДБР вже вивчено близько 13 тисяч. «Такого масштабу конкурсу в Україні ще не відбувалось», — наголосив Труба.

«До половини працівників, до 40% працівників яких ми обираємо, згідно із законом, повинні мати певний професійний досвід. І більше 51% це можуть бути люди, які не мали досвіду слідчої або оперативної роботи», — уточнив директор ДБР.

Нагадаємо, що раніше до Державного бюро розслідувань намагався влаштуватись військовий прокурор, який «загубив» близько 200 тисяч грн речових доказів. Наголошувалось, що у відомство хочуть потрапити чимало людей з сумнівною репутацією – ті, що керували транспортним засобом напідпитку, які підлягали люстрації, але уникнули її, а також державні службовці-власники чималих статків.

Директор відомства Роман Труба заявляв, що на участь у конкурсі на зайняття вакантних посад у новоствореному Державному бюро розслідувань подалося мало кандидатів.

Як писав «Вголос», на утримання новоствореного Державного бюро розслідувань у січні-березні 2018 року витратили 1 мільйон 504 тисячі 273,35 гривні. З них 1 мільйон 255 тисяч 776,64 гривні пішли на оплату праці, 248 тисяч 496,71 гривні – нарахування з оплати праці.

ІА "Вголос": НОВИНИ