Як нагадує управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, раніше Генпрокуратура України вже здійснювала спроби притягнення вказаних осіб до кримінальної відповідальності, однак відповідної згоди на це ВРУ не дала.

1 грудня цього року їм винесено повідомлення про підозру, що стало можливим лише після складання народними депутатами України VIІ скликання своїх повноважень.

Після обрання нового складу Верховної Ради України та припинення депутатських повноважень В. Олійника та І. Калєтніка слідчі змогли самостійно скласти відповідні повідомлення про підозру.

У зв’язку з перебуванням підозрюваних за межами України слідчі оголосили їх розшук, а Печерський районний суд м. Києва за результатами розгляду клопотань Генеральної прокуратури України надав дозвіл на їхнє затримання.

Дії колишніх депутатів слідство кваліфікувало як зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України) та службове підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років.

Нині вживають заходи, спрямовані на встановлення місця перебування підозрюваних.

ІА "Вголос": НОВИНИ