Про це йдеться у заяві уряду Канади, передає Українська правда.

В уряді Канади наголосили, що анексувавши Крим, Росія порушила міжнародне право, і що жодна країна не має права силою змінювати кордони інших держав.

«Канада підтверджує своє незмінну повагу до територіальної цілісності України та засуджує дії, вжиті Росією для насильницької інтеграції Кримського півострова в Росію, в тому числі через відкриття мосту через Керченську протоку в травні 2018 року», - йдеться у заяві.

У канадському уряді висловили занепокоєння порушеннями прав людини у Криму, зокрема репресіями незгодних, арештами активістів, тортурами, затриманнями і зникненнями.

«Ми закликаємо до звільнення всіх незаконно затриманих українських громадян, у тому числі Олега Сенцова, які були вивезені до Росії та засуджені судами, юрисдикцію яких в Криму ми не визнаємо», - заявили в уряді Канади.

«Канада твердо підтримує народ України. Міжнародне співтовариство повинно зберігати тиск, у тому числі через економічні санкції, доки Росія не почне поважати міжнародне право та суверенітет України», - йдеться у заяві.

Як писав «Вголос», державний секретар США Майка Помпео заявив, що Вашингтон не визнає претензій Москви щодо окупованого Криму та звинувачує її у підриві міжнародних принципів миру й безпеки. Ця декларація закликає Росію поважати принципи, про дотримання яких вона сама тривалий час заявляє, та припинити окупацію Криму.

Декларацію США щодо анексії Криму підтримало міністерство закордонних справ Чеської Республіки.

Уряд Італії теж не визнає незаконної анексії Криму Росією і дотримується санкційної політики Європейського союзу.

ІА "Вголос": НОВИНИ