[media=136119,136120,136121,136122,136123,136124] 

Сьогодні, 1 липня, у Львові Посольство Канади в Україні запрошує гостей міста та львів'ян на святкування 151 року з Дня народження Канади, повідомляє кореспондент «Вголосу».

На площі Ринок усі охочі мали змогу побачити вуличний хокей (серію ігор з канадськими військовими, патрульною поліцією та львівськими командами). Усі бажаючі могли відвідати виставку Канадського Дому, побачити пейзажі та інші розважальні відео в окулярах віртуальної реальності, фотовиставки та документальний фільм від канадських військових.

Також у Канадському Домі розміщені стенди із солодощами, кленовим сиропом, пропозиції навчання у Канаді та книжковий ярмарок канадських авторів. Нині вранці  перед Італійським двориком відбувся сніданок від Посольства Канади, куди запрошували всіх охочих на безкоштовне частування млинцями з кленовим сиропом.

До 17.00 на головній площі Львова усі бажаючі зможуть відвідати концерти від  Джейка Коффмана, Алекса Гудмана та Джона Стетча.

День Домініону - державне свято Канади, яким відзначається підписання «Конституційного Акту» 1867 року та створення Канади з двох британських колоній і однієї провінції Британської імперії, що мала статус британського домініону.

 

Цей день символізує формальне об'єднання 1 липня 1867 року британських колоній Нова Шотландія, Нью-Брансвік і  провінцій Онтаріо та Квебек у єдину федеративну країну із назвою Канада.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ