Про це рішення оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, повідомляє Укрінформ.

«Радий оголосити про призначення Бренди Лакі 24-им комісаром Канадської королівської кінної поліції. Вона – прекрасний лідер, відомий своєю наполегливою працею, відданий офіцер, та особа, яка постійно шукає способи покращити статус-кво», – сказав Трюдо.

Він додав, що Лакі – «найкращий кандидат на цю посаду, який, так сталося, є жінкою».

За словами Трюдо, новий комісар відіграватиме ключову роль у примиренні із корінними народами, просуванні гендерної рівності, вирішенні проблем, повэязаних із домаганнями та захистом прав і свобод канадців.

Зазначимо, що Канадська королівська кінна поліція – це єдиний всеканадський правоохоронний орган. Кількість працівників у ній становить майже 20 тис осіб.

Бренда Лакі, яка до підвищення посідала посаду керівника канадської поліцейської академії, має 32-річний досвід роботи у правоохоронних органах. Окрім служби у різноманітних підрозділах Канадської королівської кінної поліції в кількох регіонах Канади, вона також працювала із ООН у колишній Югославії та допомагала тренувати поліцейських у Гаїті.

Попередній комісар Боб Полсон пішов на пенсію минулого року. Для підбору заміни було створено спеціальний комітет, шість членів якого були жінками і троє – чоловіками.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ