Про це йдеться в повідомленні, яке опублікувала Центральна виборча комісія Казахстану  у понеділок, 9 березня, пише «Дождь».

Як зазначається у повідомленні комісії,  Уктешбаєв у письмовому завданні, де потрібно розкрити обрану тему, не зміг логічно сформулювати і донести свої думки. Також він стилістично неправильно побудував речення і порушив літературні норми поєднання слів.

«Не витримав також необхідний – в два аркуші – обсяг викладу. У наступному завданні претендент, читаючи вірш Мукагалі Макатаєва «Сезім», допустив помилки, і не відповів на запитання комісії за змістом прочитанного», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до законодавства, президентом Казахстану може бути громадянин республіки за народженням, він не повинен бути молодший 40 років і зобов'язаний вільно володіти державною мовою.

Дострокові вибори президента Казахстану пройдуть 26 квітня 2015 року. 70-річний Нурсултан Назарбаєв беззмінно займає пост президента країни з 1991 року. Останні президентські вибори в Казахстані пройшли 2011 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ