Центральна виборча комісія дозволила кандидатам на посаду президента України проводити агітацію на президентських виборах.

Про це повідомила голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Повідомляється, що з завтрашнього дня, 8 квітня, кандидати в президенти України можуть займатися агітацією.

«Також є дуже важливим, що з завтрашнього дня кандидати мають можливість юридично брати участь в агітаційній компанії. Це також є дуже важливим питанням. Оскільки до цього передвиборча агітація (до встановлення результатів першого туру, - ред.) була не в межах діючого законодавства», - повідомила Сліпачук.

Крім того, в ЦВК повідомили, що з 7 квітня кандидати в президенти можуть направляти в ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій на виборах президента України 21 квітня 2019.

Сліпачук зазначила, що формування складу комісій окружних виборчкомів стало можливим після оголошення комісією про проведення другого туру виборів. «Прийняття сьогоднішнього рішення (про оголошення другого туру, - ред.) дає можливість нашим кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій», - повідомила глава ЦВК.

За її словами, з 9 квітня Центрвиборчком зможе розпочати навчання членів окружних виборчих комісій.

«Це дуже важливо, тому що завтра останній день і ми фактично розблокували юридично цей процес прийняття рішення. Для того, щоб вони спромоглися зробити належне подання і ми мали сформувати з 9 по 10 квітня ОВК, розпочати їх навчання і багато інших кроків», - повідомила Сліпачук.

Додамо, що заяви про тимчасову зміну місця голосування у другому турі можна подавати з 7 квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ