Про це повідомляє Волинь.UA.

Такий лист скерований Волинській обласній виборчій комісії, Володимир-Волинській районній виборчій комісії, Любомльській районній та Любомльській міській виборчим комісіям. Як вбачається з відповідного листа ЦВК, це, зокрема, стосується тих кандидатів, які продовжують перебувати у виборчих списках одних політичних партій на місцевих виборах 2015 року, але на виборах до ОТГ 2017 року балотуються вже від інших політичних партій.

Нагадаємо, що Закон України «Про місцеві вибори» забороняє одній і тій же особі бути кандидатом у депутати місцевої ради чи кандидатом на посаду сільського, селищного, міського голови від різних партій. Така норма в законі міститься вже понад десять років. Але якщо у 2006 році «вичисляти» «двійників» доводилося вручну, аналізуючи опубліковані в місцевій пресі списки кандидатів від різних партій, то тепер усі кандидати заносяться в єдину електронну базу даних ЦВК, що значно спрощує механізм виявлення «двійників».

Без таких «двійників» не обійшлося і на Волині. Окремі кандидати, які у 2015 році були висунуті по багатомандатних округах одними партіями, вже в 2017 році вирішили балотуватися від інших, забувши, що вони залишаються кандидатами з 2015 року. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ