Британська поліція заявила в п'ятницю, що перервала весілля зі близько 150-ма гостями, які порушили карантинні правила, що дозволяють присутність лише шести особам.

Наразі весілля повинні проводитись лише за „виняткових обставин”. Однак співробітники знайшли велике скупчення на Стемфорд-Хілл, що на півночі Лондона, із затуленими вікнами, щоби не було видно ззовні, повідомляє Reuters.

Організатора весілля можуть оштрафувати до 10 000 фунтів стерлінгів (13 700 доларів), а ще п'ятьом було призначено штраф у 200 фунтів. Поліція спочатку повідомляла, що близько 400 людей відвідали весілля. Розпочато розслідування з метою виявлення подальших правопорушень.

«Це було абсолютно неприйнятним порушенням закону», – сказав головний слідчий Маркус Барнетт.  – Люди по всій країні приносять жертви, скасовуючи або відкладаючи весілля та інші урочистості, такій поведінці немає виправдання".

Весілля відбулося в школі для дівчат Йесодей Хатора, яка обслуговує єврейські сім'ї Хареді в цьому районі, де проживає найбільша єврейська громада в Європі.

Організація, яка здавала в оренду залу, не знала про весілля, додали в школі.

Випадки коронавірусу зросли у Великобританії з кінця минулого року після спалаху нового, більш контагіозного штаму вірусу, який призвів до додаткових запобіжних заходів у Великобританії.

Кількість щоденних випадків знизилася з високих майже 70 000 8 січня до приблизно 40 000 останніми днями, проте влада стурбована тим, що занадто багато людей порушують правила, тобто вірус продовжує поширюватися.

У четвер британський міністр внутрішніх справ Пріті Пател заявив, що ті, хто порушив карантинні обмеження, зазнають покарання з боку поліції та оголосив новий штраф у 800 фунтів для тих, хто відвідував домашні вечірки.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ