Про це повідомляє УНН.

Депутати місцевих органів влади (муніципальних асамблей) зібралися в неділю на позачергові засідання, щоб затвердити списки кандидатів у депутати 612-місцевій Національній асамблеї, а також органів самоврядування всіх 15 провінцій.

Для попадання в списки кандидати повинні були заручитися підтримкою більше 50% присутніх депутатів. Голосування здійснювалося шляхом підняття рук.

Висування кандидатури Кастро до складу парламенту учасники засідання зустріли овацією. Кого ще з відомих державних діячів було включено до списків, поки не повідомляється.

Голосування за кандидатури відбудеться 11 березня. Як очікується, у виборах візьмуть участь понад 8 млн виборців. За підсумками голосування буде оновлено склад провінційних асамблей і парламенту.

Теоретично це відкриває кубинському лідеру можливість знову зайняти пост глави держави. Однак голова Держради і Ради міністрів Куби Рауль Кастро підтвердив, що покине свій пост в квітні 2018 року. Відповідну заяву він зробив, виступаючи в четвер на засіданні Національної асамблеї народної влади (однопалатного парламенту країни). У числі найбільш вірогідних наступників політика називають 57-річного першого заступника голови Держради і Ради міністрів Куби Мігеля Діас-Канеля.

ІА "Вголос": НОВИНИ