Про це Вайснер зазначила у коментарі Громадському.

«Американський суд виніс вирок, що передбачає стягнення грошей з Гіркіна. Ми будемо відслідковувати задоволення цього вироку, прикріплюючи вирок до будь-яких активів чи майна пана Гіркіна, яке може бути арештовано судом для виплати боргу. Щоправда, справжній вплив цього рішення полягає у приверненні уваги світової спільноти. Ми сподіваємося, що це заохотить інших притягнути Гіркіна до відповідальності», – зазначила вона.

Гіркіна запрошували виступити в суді, але він не з’явився, тому суд визнав звинувачення незаперечними і виніс вирок – виплату компенсацій сім’ям загиблих. Вайснер висловила сподівання, що рішення суду проллє світло на відповідальність персонально Гіркіна у переміщенні ракет з Росії до України.

«Вони (родичі) хочуть справедливості. Вони хочуть побачити відповіді та побачити, що хтось несе відповідальність за скоєне. Також родичі прагнуть допомоги від світової спільноти. Ми робимо нашу роботу, але нам необхідна допомога. І ми хотіли би більше уваги до цього процесу», – зазначила вона.

Раніше повідомлялося, що родичі жертв МH17 виграли суд проти екс-командира бойовиків «ДНР» Гіркіна. Сам Гіркін заявив, що йому «байдуже» на рішення суду США. 

«Боїнг-777»  авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб, усі вони загинули.

Комісія Ради безпеки Нідерландів, яка займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, 13 жовтня 2015 року опублікувала доповідь, в якій ідеться, що літак був збитий ракетою класу «земля-повітря», випущеної із ЗРК «Бук».

ІА "Вголос": НОВИНИ