Народний депутат України, голова ЛКО НРУ Ярослав Кендзьор прогнозує дуже складний процес узгодження єдиного кандидата від блоку «Наша Україна» на посаду міського голови Львова. НРУ однозначно не буде голосувати за кандидатуру Андрія Садового, який сьогодні став висуванцем від НСНУ. «На політраді неодмінно відбудеться суперечка», — заявив Кендзьор.

«Добре, що вже Народний Союз визначився чітко зі своїм кандидатом, тепер ми маємо у середовищі «Нашої України» двох потенційних кандидатів. Тепер треба не розмірковувати, як кого обхитрувати, де натиснути на які важелі, з ким домовитися для того, щоб провести свого кандидата. Нам потрібно думати, проектувати кандидатуру одного і другого до найголовнішого – чи здатний цей кандидат очолювати друге за важливістю місто України. Члени політради і конференція блокова мали б виходити з таких позицій, пам’ятаючи про міську громаду і про якості тої чи іншої постаті. Щоб ми не нарвалися знову на дуже скандальну ситуацію, яку мали протягом чотирьох років. Зараз розпочнеться дуже складний процес узгодження», — зазначив Я.Кендзьор.

Водночас Я.Кендзьор ще раз підтвердив наміри ЛКО НРУ, який за жодних обставин не підтримуватиме кандидатуру А.Садового. «НРУ не буде голосувати за Андрія Садового ні на політраді, ні на конференції. Наша позиція залишається в силі. Й це не через те, що ми просто фанатично хочемо мати за міського голову Василя Куйбіду, просто співставляючи всі за і проти одного і другого кандидата, ми вважаємо, що Василь Куйбіда більше придатний стати міським головою Львова, ніж Андрій Садовий. Ця суперечка неодмінно відбудеться на політраді», — прогнозує нардеп.

Відповідаючи на запитання, чи йтиме на вибори В.Куйбіда, за умови, що він не стане єдиним висуванцем блоку «Наша Україна», Я.Кендзьор зазначив: «На засіданні політради блоку «Наша Україна» усі шість суб’єктів блоку висловилися за те, що ми будемо прагнути досягти домовленості у визначенні єдиного кандидата від блоку. Домовленості для того, щоб спростити громаді Львова завдання вибору. Але, якщо це не вдасться і буде висунутий єдиним кандидатом, скажімо, Василь Куйбіда, то ніхто не заборонить і не поставить шлагбаум Андрію Садовому йти самостійно на вибори. Як і навпаки, якщо Василь Куйбіда не буде єдиним кандидатом, то все ж його воля і бажання ризикнути і йти на вибори самовисуванцем».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ