Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за дії праоохоронця, який при затриманні людей біля Подільського райвідділку в суботу, 9 лютого крикнув: «Лягай, Бандеро!»

Про це він сказав на брифінгу в неділю, відповідаючи на питання журналістів.

«Я хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим», - зазначив Крищенко.

«Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності», - додав він.

Також керівник поліції наголосив, що можливе перевищення повноважень працівниками поліції у суботу, 9 лютого, розслідує Державне бюро розслідувань.

Щодо чоловіка в цивільному одязі, якого зафіксовано на відео, коли той бив затриманого, що лежав на землі, керівник київської поліції зазначив: «В тому числі, ці дії стали приводом порушення кримінального провадження ДБР… Конкретно ця особа буде нести відповідальність, я так розумію».

Керівник наголосив, що наразі жоден з правоохоронців не відсторонений від виконання обов'язків на час службового розслідування.

«Службове розслідування почалося тільки сьогодні зранку. Якщо я вважатиму, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена», - сказав Крищенко.

Він також повідомив, що якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі згідно статті 365 КПК (перевищення влади або службових повноважень). Водночас тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за ч.4 статті 296 (хуліганство із застосуванням зброї).

Додамо, що у Києві колишні “беркутівці” жорстоко побили та арештували активістів.

ІА "Вголос": НОВИНИ