У Росії електромобілі назвали безперспективними, а їхнє виробництво — «шкідливим для навколишнього середовища». Про це на Євразійському економічному форумі заявив виконавчий директор «Роснафти» Ігор Сєчін, пише у п’ятницю, 26 жовтня, ТСН, посилаючись на російське видання "Ведомости".

"Вважаю своїм обов'язком знову застерегти від надмірного оптимізму щодо перспектив електромобілів", — заявив російський нафтовий магнат, котрий, природно, суттєво постраждає фінансово у разі масовості використання електротранспорту.

Він наголосив, що виробники електромобілів створюють собі рекламу і медійний галас, але приховують безліч реальних проблем. Як приклад, він назвав скандал зі засновником Tesla Ілоном Маском, котрого відсторонили від управління компанією через твіти: їх розцінили, як маніпуляцію з акціонерами. Проте до «шкідливості» електромобілів це жодного стосунку не має.

Раніше Сєчін вже заявляв, що на виробництві батарей електрокарів використовують вугілля, яке шкодить навколишньому середовищу. Джерелом енергії для електромобілів, за його словами, залишається екологічно шкідлива вугільна генерація. Крім цього, керівник російської нафтової корпорації звертав увагу на невирішеність питання безпеки виробництва й утилізації компонентів електродвигунів.

ІА "Вголос": НОВИНИ