Про це Ігор Поліщук заявив у відкритому зверненні до громадськості, правоохоронних органів, громадських організацій, громадських активістів та діячів, передає власкор «Вголосу».

За словами Ігора Поліщука, «Луцькводоканал» отримав із державного бюджету понад 30 млн грн для відшкодування заборгованості з різниці в тарифах.

Депутат зазначив, що «в той час, коли держава виділила кошти для того, щоб КП «Луцькводоканал» не став банкрутом, його керівник Корчук І.М. спільно з окремими особами вирішили на цьому збагатитися за такою схемою».

2014 року директор підприємства уклав два договори доручення з ПП «Велідіт» (м. Київ, ідентифікаційний код 37292373), ТОВ «Аквагруп» (м. Київ, ідентифікаційний код 39444660). Ці підприємства мали надати послуги з пошуку та підписання договорів взаєморозрахунків із відшкодування заборгованості за спожиту електроенергію перед ПАТ «Волиньобленерго» на виконання постанови Кабміну.

Депутат додає, що у штатному розписі «Луцькводоканалу» є юридичний відділ, який представляє інтереси підприємства. Перелік суб’єктів, які мають проводити взаєморозрахунки, також визначено у вказаній постанові Кабміну. «Водночас вартість послуг ПП «Велідіт», ТОВ «Аквагруп» становить надзвичайно багато, а саме: 10 відсотків ціни договору. Статутні фонди вказаних підприємств становлять 3000 та 1000 гривень відповідно. Ба більше, ТОВ «Аквагруп» взагалі створювали для надання послуг для КП «Луцькводоканал» – 16.10.2014 року», – йдеться у зверненні.

Так, згідно з вказаними договорами, ПП «Велідіт» отримало від КП «Луцькводоканал» у листопаді 2014 року понад 750 тис. грн за нібито допомогу підприємству в погашенні заборгованості перед ПАТ «Волиньобленерго» в сумі 7,7 млн грн. А ТОВ «Аквагруп» отримало в січні 2015 року понад 950 тис. грн за «аналогічні послуги».

«Хоча, за повідомленням працівників КП «Луцькводоканал», юристи підприємства самі виконали всю роботу з пошуку та підписання договорів взаєморозрахунків із відшкодування заборгованості за спожиту електроенергію, ходили в інстанції та носили на підписи договори про організацію взаєморозрахунків з погашення заборгованості перед ПАТ «Волиньобленерго». Отож ПП «Велідіт» та ТОВ «Аквагруп» сукупно отримали 1,7 мільйона гривень з державного бюджету від КП «Луцькводоканал» за послуги, яких не надавали. Діями директора КП «Луцькводоканал» було завдано збитків державному бюджету на суму 1,7 млн грн, очевидно, спільно з іншими особами він привласнив ці кошти», – заявляє Ігор Поліщук.

Депутат зазначає, що мер Луцька Микола Романюк перепідписував контракт з директором КП «Луцькводоканал». Окрім того, Іван Корчук входить до депутатської групи міського голови «Рідне місто» та фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

«Корчук І.М. є кандидатом до Луцької міської ради в окрузі №42. Микола Романюк як міський голова не міг не знати про підписання вказаних договорів та виплату зазначеним підприємствам 1,7 млн грн за послуги, які не було надано. Таким чином, Микола Романюк приховав від громадськості та правоохоронних органів інформацію», – наголосив Ігор Поліщук.

Отож депутат просить правоохоронні органи розпочати кримінальне провадження та вирішити питання про обрання запобіжного заходу для директора «Луцькводоканалу».

ІА "Вголос": НОВИНИ