Херсонський міський суд арештував на 2 місяці керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді, повідомляє Українська Правда.

 

Таке рішення виніс суддя Ярослав Мусулевський.

«Клопотання прокурора задовольнити. Обрати мірою запобіжного заходу тримання під вартою без визначення розміру застави до 13 липня», – заявив суддя.

 

Повідомляється, що прокурор клопотав про арешт Вишинського, аргументуючи тим, що при обранні іншого запобіжного заходу керівник «РИА Новости Украина» може спотворювати чи знищувати докази у справі або переховуватись від слідства.

 

Він зазначив, що у Вишинського є два паспорти – громадянина України і громадянина Росії, а також зачитав назви проросійських статей на сайті «РИА Новости Украина».

 

Також зазначається, що Вишинський на суді клопотав про те, щоб говорити російською. Він визнав, що має російський паспорт.

 

Вишинський наполягав, що до його видання не було претензій щодо порушення журналістських стандартів за 4 роки його роботи. 

 

«Я 4 роки очолюю «РИА Новини Украина». За весь цей час було лише два зауваження від наших колег до нашої роботи. Одне з них стосувалося передруку з іншого видання», – заявив Вишинський.    

Захисники Вишинського наполягали на обранні будь-якої іншої міри запобіжного заходу.

 

«Прошу відмовити у задоволенні клопотання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і обрати інший запобіжний захід. Це може бути цілодобовий домашній арешт з носінням браслету», – сказав адвокат Вишинського Андрій Доманський.

 

Захист заявив, що це рішення оскаржуватиме. 

Херсонський суд сьогодні розглядав клопотання про арешт керівника «РИА Новости Украина». Нагадаємо, керівникові оголосили підозру у держзраді. Його затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Раніше повідомлялося, що по закінченні обшуків буде вирішено питання щодо затримання особи, яка безпосередньо керувала незаконним інформаційним агентством «РИА Новости Украина» та повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111 КК України.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ