Про це на брифінгу у Львові сказав директор НАБУ Артем Ситник, повідомляє Укрінформ. 

«Справа стосується керівництва Національного банку України. В першу чергу головним предметом цього розслідування є кошти, які виділялися на рефінансування банків. Справа велика і складна. Якщо говорити про основні напрямки – це вилучення документів в Україні. Однак ми бачимо, що багато коштів, в тому числі, які виділялися на рефінансування, були переведені в офшори і закордонні банки. Тому окремо будемо досліджувати і це», - сказав Ситник.

За словами директора НАБУ, перевіряється цілий ряд осіб з Нацбанку, причетних до можливих злочинних дій. Поки що жодному з них не повідомляли про підозру.

Нагадаємо, як писав «Вголос» аудиторська перевірка в «Приват Банку» міжнародною компанією «Price Waterhouse Coopers» викрила схеми розкрадання українських кредитів призначених для реформ та боротьби з корупцією. Кредити Міжнародного кредитного фонду (МВФ) «пройшли» через націоналізований «Приват Банк» та опинилися на рахунках підставних осіб, які ведуть до оточення Президента України Петра Порошенка та екс-міністра фінансів Наталії Яресько.

Посол ЄС в Україні Х’юґ Мінґареллі виступаючи сьогодні у Львівському національному університеті, сказав «Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну у банкомат. Великою мірою це завдяки корупції»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ