Так прокоментував надзвичайно високий рівень зарплати гендиректора ДП «Укрпошти» Ігоря Смілянського заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк сьогодні у Львові, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Так, справді, голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун сьогодні  отримує близько 483 тис. грн зарплати на місяць, керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський – приблизно 407 тис. грн. Це оплата праці згідно з контрактом, який розробляло Мінеконоки. Адже саме це міністерство проводило конкурси на відповідні посади», – наголосив урядовець під час прес-конференції.

Також він додав: «Я вважаю, що пан Смілянський, який донедавна був керівником найбільшої товарної біржі Нью-Йорка, який є великим топ-менеджером світу, його особисто приймає керівник Світового банку, і його підхід до роботи показує те, що краще платити 400 тис. грн і економити мільйони, аніж 10 тис. грн і він вибудує такі схему, що держава втратить десятки мільйонів».

Юрій Лавренюк наголосив, що свідченням цього є, наприклад, перевірка Хмельницької філії «Укрпошти», де керівник поїхав на день у відрядження, за цей час його заступник підписав видачу йому безвідсоткового довготривалого кредиту 2 млн грн. Також є приклад відчуження землі біля моря в Одеській філії  «Укрпошти». «Хай краще присікаються ці схеми, а топ-менеджери отримують відповідну зарплату. Я думаю, що результати роботи Смілянського ми зможемо оцінити через рік його діяльності», – розповів Юрій Лавренюк.

Він також додав, що «Укрпоштва» стоїть за крок до корпоратизації. Вона перестане бути державним підприємством, яке управляється однією особою, а стане публічним акціонерним товариством, власником акцій якого буде держава в особі Міністерства інфраструктури, а керувати буде правління. «Це мінімізує певні корупційні ризики», – вважає урядовець.

Разом з тим він наголосив, що 15 жовтня запланована комплексна перевірка департаменту внутрішньої безпеки «Укрпошти» львівської філії підприємства.

Нагадаємо, у відповіді «Укрпошти» на інформаційний запит від кореспондента «Вголосу» було заявлено, що генеральний директор державного підприємства «Укрпошта» Ігор Смілянський отримує заплатню у розмірі 333 400 гривень на місяць. 

ІА "Вголос": НОВИНИ