30 серпня на ім’я голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Романа Ткача та голови обласної ради Ігоря Олійника надійшла копія листа від керівників Косівського району Івано-Франківської області, адресованого Прем’єр-міністру України Віктору Януковичу.

Зокрема, в листі мова йде про те, що 30 червня 2006 року гірський Косівський район, що на Івано-Франківщині, спіткало стихійне лихо. Паводками було знесено та зруйновано мости, берегоукріплення гірських річок, зруйновано сільські дороги, житлові будинки, масиви фермерських та індивідуальних сільських господарств, зруйновано лінії електропередач та електрозв’язку, водоканалізаційні споруди. В деяких гірських селах присілки відрізані від центральної частини населених пунктів, що унеможливлює початок нового навчального року в школах. Стихія завдала шкоди більше 70% населених пунктів району.

В листі зазначено, що „на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 01 серпня 2006 року № 438-р „Про виділення коштів для проведення першочергових робіт з ліквідації наслідків стихії в Автономній Республіці Крим, Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях” видано розпорядження голови облдержадміністрації від 07 серпня 2006 року № 451 „Про розподіл коштів, виділених на ліквідацію стихійного лиха”, яким для цих цілей виділено 13 млн. 354 тис. грн.”.

Однак, на даний час виділені кошти не поступають.

Жителі району, які постраждали від наслідків стихійного лихва, схвильовані затримкою коштів і висловлюють свою недовіру до влади.

Звертаючись до Прем’єр-міністра, керівники Косівського району зазначають, що блокування розпорядження КМУ від 01 серпня 2006 року № 438-р загрожує непередбачуваними наслідками для життєдіяльності району. „У зв’язку із напруженою ситуацією та загрозою неможливості освоєння коштів через наближення осінньо-зимового періоду та значним об’ємом робіт, а також враховуючи чисельні звернення громадян з приводу цих питань, вимагаємо розблокувати фінансування на ліквідацію наслідків стихійного лиха в Косівському районі.”

Лист підписали від імені депутатів Косівської районної ради голова райради Руслан Присяжний та голова райдержадміністрації Михайло Цьок.

ІА "Вголос": НОВИНИ