Офіційний прес-реліз розміщено на сайті театру.

Зокрема, у театрі називають відповідальним за падіння людей в оркестрову яму ТзОВ «Куб Промоушинс», яке  проводило концерт у рамках усеукраїнського туру концерту фіналістів проекту «Потап. Діти».

За словами керівництва, замовник («Куб Промоушинс») порушив правила техніки безпеки, укладені в договорі від 21 квітня. Зокрема, йдеться про обмеження кількості відвідувачів на концерті та дотримання ними правил техніки безпеки під час проведення заходу.

«На жаль, з огляду на ігнорування з боку уповноважених осіб замовника вказаних правил, 29 червня під час завершення концерту відбувся масовий неконтрольований вихід на сцену театру дітей та інших присутніх на концерті осіб, що стало причиною перевантаження та похилення дощок оркестрової ями (перед сценою), що могло загрожувати падінням з висоти в оркестрову яму та травматизмом присутніх», – пояснили в театрі.

У театрі також зазначили, що лише за щасливим збігом обставин та завдяки оперативній роботі відповідальних працівників закладу, які допомагали глядачам та вживали заходів для уникнення паніки в залі, вдалося уникнути трагічних випадків.

Національний театр ім. Марії Заньковецької надіслав Товариству з обмеженою відповідальністю «Куб Промоушинс» відповідного листа, в якому наголошено на тому, що театр завжди відповідально ставиться до своїх глядачів і відвідувачів, визнаючи за свій пріоритет вимоги безпеки та комфорту.

Як писав «Вголос», учора після концерту «Потап та діти» в Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької під вагою великої кількості людей розійшлися дошки над оркестровою ямою, і близько 20 осіб провалилося.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ