Про це 19 вересня 2017 року на сесії Львівської обласної ради заявила депутат  від ВО «Свобода» Ольга Шайдулліна, виголошуючи заяву фракції, – передає прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».  

Як йдеться в заяві, в обласній раді порушується право депутатської ініціативи, яке гарантоване Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».   

«Три проекти рішень фракції ВО «Свобода», які вчасно зареєстровано у виконавчому апараті обласної ради і оприлюднено на офіційному веб-сайті, не увійшли до порядку денного сесії. Це, зокрема проекти рішення «Про мораторій на приватизацію об'єктів соціально-культурного призначення майна спільної власності територіальних громад Львівської області», «Про фінансування мікропроектів, які не стали переможцями у 2017 році в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку», «Про звіт керуючого справами виконавчого апарату Львівської обласної ради про діяльність за 2016 рік».

Водночас відбувається маніпулювання порядком денним. Зокрема, важливі соціальні ініціативи фракції ВО «Свобода», такі як забезпечення житлом учасників війни, збільшення одноразової допомоги ветеранам УПА, політичним в'язням і репресованим та надання одноразової матеріальної допомоги громадянам області – опинилися вкінці порядку денного», - наголосила Ольга Шайдулліна.

Депутат закликала керівництво облради припинити ганебну практику блокування депутатської ініціативи фракції ВО «Свобода».  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ