Про це заявив голова фракції ВО «Свобода» Олег Панькевич, коментуючи розгляд на сесії питання про приватизацію державного і комунального майна, передає прес-служба партії.

 

«Відповідно до нового Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна» усе комунальне майно повинно реалізовуватися на електронних аукціонах, відтак має бути створена аукціонна комісія для винесення об’єктів малої приватизації на продаж.  Але керівництво обласної ради вирішило усунути депутатів від контролю за прозорістю продажу комунального майна. Вони хочуть, аби аукціонна комісія, яка розробляє умови продажу майна та визначає стартову ціну об’єкта складалася виключно з працівників управління майном спільної власності - органу, який підконтрольний керівництву обласної ради. А ми вже бачили, як упродовж 2017-2018 років управління майном спільної власності непрозоро продавало комунальне майно на класичних аукціонах, за результатом яких обласний бюджет недоотримав понад 10 мільйонів гривень.

Окрім того, проштовхується надання управлінню майном спільної власності права надавати дозвіл орендарю майна здійснювати так звані невід’ємні поліпшення, після здійснення яких орендар отримує автоматичне право приватизувати майно у неконкурентний спосіб через викуп. На наш погляд, щоб попередити корупцію, такі рішення необхідно ухвалювати на сесії обласної ради», - зазначив Олег Панькевич.

За пропозицією голови фракції ВО «Свобода» Олега Панькевича голова обласної ради на сесії дав доручення профільним комісіям та управлінню майном спільної власності підготувати Положення щодо порядку створення і роботи аукціонної комісії для продажу об’єктів малої приватизації та Положення щодо порядку надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ