Про це 22 листопада 2017 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода», член парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції Олег Осуховський, коментуючи засідання комітету за участі керівників антикорупційних органів, - передає прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Під час засідання Олег Осуховський поставив низку запитань голові та членам НАЗК. Зокрема, він зазначив, що за твердженням Соломатіної, з 1,5 мільйона декларацій перевірено лише 91. «Чому саботується перевірка декларацій? У бюджеті на 2017 рік на утримання НАЗК закладено 605 млн., а в проекті бюджету на 2018 рік заплановано 683 млн. Скільки грошей до Державного бюджету повернуто за результатами діяльності НАЗК цього року?

Також мене цікавить перевірка кандидатів до нового складу Верховного суду. Відбулося їхнє призначення, але до кожного четвертого зі 120 фіналістів у громадськості є багато запитань, в тому числі щодо майна. Чи здійснювало НАЗК перевірки всіх кандидатів до Верховного суду?» – зазначив Олег Осуховський.

Член НАЗК Олександр Серьогін та голова агенції Наталія Корчак не дали адекватних відповідей на запитання народного депутата, водночас намагалися перекласти відповідальність на працівників НАЗК.

ІА "Вголос": НОВИНИ